Op de Schuitegatstraat in Katwijk is maandagmiddag een schutting bij een zorgwoning in brand gevlogen. De brandweer werd gebeld en toegesnelde omwonenden gingen het vuur met emmers water te lijf, maar kregen het vuur door de droogte niet onder controle.

Toen de brandweer arriveerde was het vuur bij de schutting en het naastgelegen helmgras snel onder controle. Toch bleek er nog het een en ander te smeulen en te roken. Daarom heeft de brandweer de vlonders in de tuin open gezaagd om ook onder de vlonders goed te kunnen blussen.

De zorgwoning werd enige tijd ontruimd. Na controle van de brandweer konden de bewoners weer naar huis. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Eerder die dag werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand op de Helmbergweg. Daar stond een wegafzetting in brand en deze werd snel geblust.

- Advertentie -