De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag met man en macht uitgerukt voor een duinbrand op de Boulevard in Katwijk. Ter hoogte van de vuurtoren stond een stuk duin in lichterlaaie. De vlammen waren flink en het vuur verspreidde snel.

Meerdere voertuigen van brandweer Katwijk kwamen ter plaatse en de brandweermannen begonnen snel met blussen. Door dit snelle handelen was, toen de brandweer van Valkenburg ook ter plaatse kwam, de brand al onder controle en werd de schade aan het duin beperkt.

Er wordt niet uitgesloten dat de brand is aangestoken. Twee jongens zijn door de politie ondervraagd en moesten hun gegevens achtergelaten.

Woningbrand Treubstraat

Nog geen uur later werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Treubstraat in Katwijk. Ook hier rukte de brandweer groot uit. Dit bleek uiteindelijk loos alarm. Een flikkerende kaars in de keuken werd aangezien voor keukenbrand.

- Advertentie -