Toen een bewoner van de Duizendschoon in Rijnsburg zaterdagavond een zak vuil in de ondergrondse container wilde gooien hoorde ze iets wat verdacht leek op een miauwende poes. Ze twijfelde geen seconde en belde de brandweer.

Omdat de vuilcontainers alleen toegankelijk zijn met een pasje werd al snel het vermoeden gewekt dat het zou gaan om een gedumpte kat. Daarom ging de brandweer meteen aan de slag met een touw en een haak om te kijken of zij iets konden vinden waar de poes in zou kunnen zitten.

Vuilniszak na vuilniszak werd uit de container gehaald en na lang vissen stuitte de brandweer op een vierkante zak. “Ik heb zo’n vermoeden dat hier zo’n reismandje inzit!” riep een van de brandweermannen. En met enige verbazing, blijheid en tegelijkertijd boosheid haalde de brandweerman de zak, met daarin een poes in een reismandje, uit de container.

De politie werd ingeschakeld omdat het duidelijk was dat de kat gedumpt was. Ook de vrijwillige dierenambulance werd gebeld om te kijken hoe zij het dier zouden kunnen helpen. Na wat rondvragen was het nog niet duidelijk wie de mogelijke dader zou kunnen zijn. De politie gaat dit verder onderzoeken. Omdat de opvang van de dierenambulance niet open is in het weekend heeft een bewoner zich over de poes ontfermd.

- Advertentie -